keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

NYC Cheesecake

Innostuin tekemään perinteisen jenkkilän uunissa paistetun juustokakun.. Kakku on vielä uunissa, mutta tuoksu on herkullinen ja tekisi mieli syödä kakku suoraan uunista (tai uunissa). Hehe.

Reseptin löysin täältä

NYC Cheesecake

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kanelia
150 g voita
1 kananmuna
1/4 dl vettä

Täyte:
600g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1-2 sitruunankuori
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
200 g ranskankermaa

Kuorrutus:
200 g ranskankermaa
2 tl siruunamehua
2 rkl sokeria

Laita uuni 175 asteeseen.
Tee kakkupohja. Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voi (vähän pehminnyt) niiden joukkoon.
Sekoita kananmuna ja vesi massaan mukaan. Lopuksi painele vuorattuun kakkuvuokaan (24cm). Laita jääkaappiin vetäytymään.

Seuraavaksi valmista täyte. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi ja lisää sokeri joukkoon. Riko sen jälkeen kananmunat yksitellen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Raasta sitruunankuori ja lisää se vanljasokerin sekä ranskankerman kanssa juustoseokseen. Lisää kakkupohjan päälle.

Paista kakkua 45 minuuttia uunissa ja tämän jälkeen vielä n. 1 tunti jälkilämmössä (uuni vähän rakosilleen).


Lopuksi kuorrutusaineet sekoitetaan keskenään ja laitetaan kakun päälle. Itse en laittanut kuorrutetta suoraan vaan vain omaan maistiais palaseeni, koska jääkaapissa ollut creme fraiche oli vähän vanhaa. Piti siis koekaninoida, ettei siitä saa vatsatautia. Ei ainakaan vielä ole tullut..

Tämä new yorkilaisen unelma tarjoillaan tietysti marjojen ym. marjasurvoksen kanssa. Suorastaaan herrrkulllista!




Olin ehkä hieman hätäinen, marjat vielä jäässä ja kuorrutuskin puuttuu  ;)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti