keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Porkkanakakku

Tänään  innostuin leipomaan porkkanakkua ja löysinkin Valion sivuilta herkullisen porkkanakakun. Olisin voinut pitää kakkua vähän lyhyemmän aikaa uunissa niin olisi jäänyt vähän pehmeämmäksi, mutta hyvää se oli kuitenkin

Lähde siis Valion sivuilta./,
muokkasin ohjetta hieman




Madeiralainen porkkanakakku
Aineet:

3  Kananmunaa
3 dl Tummaa sokeria, käytin ruokokidesokeria
5 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
3 tl Kanelia
3 tl Vaniljasokeria
1/2 dl (keltaisia) rusinoita
4 dl Porkkanaraastetta
1 tölkki Ananasmurskaa
1/2 dl Pähkinärouhetta (hassel- tai saksanpähkinä)
150 g Voita

Kuorrute: 
1 rasia      Tuorejuustoa (appelsiini, sitruuna tai maustamaton)
1 prk        Sitruuna rahkaa (Valion maustettu parasta)
1 1/2 dl    Tomusokeria
100 g       Voita

Pohjusta irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (niin, että  taikinan pintaan jää kahdeksikko).
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli sekä vaniljasokeri keskenään.
Pilko rusinat ja raasta porkkanat.

Valuta ananasmurskasta ylimääräinen mehu siivilän läpi.
Lisää rusina-porkkanaseokseen ananasmurska, pähkinärouhe sekä sulatettu voi.
Yhdistä muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja porkkanaseos ja sekoita ne tasaiseksi.
Kaada taikina vuorattuun vuokaan.
Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa 45 - 50 min tai kunnes se näyttää kypsälle. (Suosittelen 45 min)

Kuorrutus

Mittaa aineet kulhoon, lisää voi sulatettuna ja jäähdytettynä. Siivilöi tomusokeri seokseen. Halkaise jäähtynyt kakku. Levitä vajaa puolet kuorrutuksesta porkkanakakun väliin. Levitä loput päälle. Koristele esim. paahdetulla pistaasipähkinärouheella.
Hupsista! Olin näköjään unohtanut lisätä voin kuorrutukseen.. Oli se kuitenkin tosi hyvää, ensi kerralla ehkä laittaisin kuorruruksen vain päälle enkä väliin, koska nyt päälle jäi turhan vähän täytettä. Lisäksi lisäsin kakkuun kookoshiutaleita silmämääräisesti 1/2 dl.. Sopi minusta ihan hyvin! 

Vaikka tämä kakku oli tosi hyvää, ei se kuitenkaan ole vielä se porkkanakakku mitä etsin. Etelä-Afrikassa vieraillessani söin paikallisessa kasvisravintolassa todella(!) mehukasta, hedelmäistä, mausteista siis aivan fantastista porkkanakakkua.. Pitää siis näköjään jatkaa kokeiluja! Onneksi pahaa   porkkanakakkua en ole vielä maistanut niin etsintä on melko mukavaa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti