perjantai 20. heinäkuuta 2012

Rapsakka raparperipiiras





Jääkaapissani on parisen viikkoa oleillut raparperinippu pääsi tänään käyttöön. Leivoin piiraista herkullisinta: raparperipiirakkaa. Tämän leipomani piirakan erikoisuus on täytteeseen tuleva kaardemumma, joka sopii mainiosti yhteen kirpeiden raparperien kanssa. Jos ei piirakkaan halua kaardemummaa laittaa, voi sillä myös maustaa piirakan kanssa tarjoiltavan jäätelön tai kermavaahdon.

Pohja

150g voi
1 dl sokeri
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
(1tl leivinjauhetta)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää vuokaan. Käytin kakkuvuokaa, koska piirakkavuokani on jossain lainassa.
(ps. ohjeeseen kuuluu leivinjauhe, mutta itse jätin pois, koska pohjasta tulee rapeampi ilman)
Paista piirakka pohjaa hetki ennen täytteen lisäämistä.

Täyte

150g creme fresheä
50-100g rahkaa
1 kananmuna
n.0.5 dl sokeria
2-3tl kaardemummaa
1tl vaniljasokeria

n. 2 dl raparperia
sokeria

Sekoita creme freshe, rahka, kananmuna sokeri, kaardemumma ja vaniljasokeri. Lisää pohjan päälle.
Pilko raparperit ja sokeroi ne. Lisää täytteen päälle ja paista 200 asteessa n. 35-45 minuuttia. Kannattaa tarkkailla piirakkaa välillä, minulla on kaasu uuni niin aika voi olla vähän eri sitä käyttäessä.

Tarjoile vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.



1 kommentti:

  1. En suosittele laihduttajalle, tämä on vaarallinen piiras :s sain jo mahan kipeäksi, kun ahmin melkein puolikkaan piiraan iltapalaksi

    VastaaPoista