sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Mansikkakakkua!

Sain kunnian tehdä kakun kesäjuhliin. Tein ihan yksinkertaisen mansikkakermakakun yksinkertaisilla aineilla. Oli kyllä tosi kesäinen kakku, kun oli ihania-tuoreita-suomalaisia-mansikoita, eihän parempaa olekaan!  

Pohja:
Perus neljän munan kakkupohja

4 munaa
1.5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi (niin että saat 8 jäämään pintaan). Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munasokerivaahtoon. Sekoita ja lisää voideltuun ja korputettuun kakkuvuokaan. (Vinkki! Käsi on oiva sekoitukseen. Voi varmistua, että jauhot varmasti sekoittuvat kunnolla.) Paista 170 asteessa n. 30 min. Koita vielä tikulla, että  pohja varmasti kypsä.

Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan. En koskaan onnistu leikkaamaan kun kahteen osaan, muuten saan vaan tuhoa aikaan.

Kakun voi kostuttaa, mutta vaarana on, että siitä tulee liian löllö niin jätin tästä kakusta väliin.

Täyte ja päällinen:

mansikkahilloa
4 dl kermavaahtoa
sokeria
vaniljasokeria
mansikoita
mantelirouhetta

Vatkaa kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla oman maun mukaan. Lisää hillo ja kermavaahto pursotin pusseihin. Pursota hillo ja kermavaahto kierteeksi kakun väliin (kuva!). (Näin oikeissa konditorioissa tehdään )

Laitoin täytteen päälle vielä mansikoita.

Täyte pyörre. Punainen mansikkahilloa ja valkoinen kermavaahtoa 

Täytteiden laiton jälkeen "kansi" päälle. Lisää loppu kerma kakun päälle. Koristele tuoreilla mansikoilla ja mantelirouheella. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti