maanantai 15. lokakuuta 2012

Avocadopasta

Tällä kertaa en leivokaan vaan kokkaan! :-D

En koe olevani kovin hyvä ruoanlaittaja, mutta nyt on monessa paikassa ollut juttua herkullisen kuuloisesta avocadopastasta. Rakastan tätä rasvaista, mutta terveellistä hedelmää, joten oli minunkin pakko koettaa tätä mielenkiintoisen kuuloista reseptiä.

Ohjehan on alkuperäisesti Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta.

Heidän ohjeessaan reseptiin tulee puolikas chili sekä lehtipersiljaa, mutta jätin chilin pois, koska en ole mikään tulisen ruoan suurin fani ja persiljan vaihdoin rakuunan, koska sitä oli tuoreena saatavilla. Mutta jättesmaklig tuli näinkin! :-)





Avocadopasta

1 valkosipulinkynsi 
1 limetti
2 kypsynyttä avocadoa
0.5 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
muutama oksa rakuunaa
suolaa
pippuria

n. 1dl parmesaania
n. 1dl pecorinoa (käytin jotain hyvin kypsynyttä luomujuustoa)


400-500g pastaa (käytin tagliettia)


Pilko valkosipuli, basilika ja rakuuna kulhoon. Purista limetin mehu sekaan sekä lisää öjjy. Kuutioi avocadot (helpoitenhan se käy, kun halkaisee hedelmän, poistaa kiven veitsellä ja viipaloi lihan kuoren sisällä) ja heitä seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla, ja tarkista maku.


Keitä pasta ja ota keitinvedestä 1 dl talteen. Sekoita avocadokastike sekä desi keitinvettä siivilöidyn pastan sekaan. Annostele pasta lautaselle ja kuorruta juustoilla.

Tarjoa lasin hyvää valkkaria kanssa ;-)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti