keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Soijamakaronilaatikko

Opiskelijana ruokabudjetti on usein aika tiukalla, varsinkin näin loppukuusta. Onneksi tähän reseptiin löytyi tarvikkeet juustoraastetta lukuunottamatta omasta kaapista.

Soijamakaronilaatikko

5 dl vettä
1 kasvis/lihaliemikuutio
2 dl soijarouhetta
400g eli 1 pussi makaronia
öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
(tomaattimurskaa/kirsikkatomaatteja)
7dl maitoa(ei rasvaton)
3 kananmunaa
Pippuria
suolaa
Juustoraastetta/mozzarellaa tms.

Lisää vesi, kasvisliemikuutio sekä soijarouhe ja anna kiehua 5 minuuttia, jonka jälkeen siivilöi ylimääräinen vesi pois.

Keitä makaronit ohjeen mukaan (älä liikaa vaan jätä vähän al dente).

Kuori ja pilko sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuullota niitä hetki tilkassa öljyä, jonka jälkeen lisää valutettu soija joukkoon. Mausta mustapippurilla.(Joukkoon sopii myös tomaattimurska/kirsikkatomaatit)

Yhdistä maito ja kananmunat.

Sekoita soijasipuliseos makaronien joukkoon. Kaada ne ja maitomuna voideltuun vuokaan. Kuorruta juustoraasteella.

Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia. Meidän huonolla ja vanhalla uunilla annoin olla 50 min.

Tätä laatikkoa syö useamman päivän kolmekin ihmistä.

Reseptiohjeen löysin täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti