maanantai 26. marraskuuta 2012

Gluteiiniton kääretorttu

Minulla oli kunnia saada kaksi ihanaa alakouluikäistä tyttöstä luokseni vierailulle viikonloppuna. Lauantaina käytiin lasten museossa, kiinalaisessa syömässä sekä katsomassa joku uusi lastenleffa Hotelli Transylvania, joka osoittautui yllättävän hauskaksi! Sunnuntaina tytöt halusivat leipoa kääretorttua. Toinen on gluteiinittomalla ruokavaliolla niin piti pohjasta tehdä hänellekin sopiva.

Kääretorttupohja on otettu Hellapoliisin blogista.

Vanilja-vadelma kääretorttu

Pohja:
4 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita peruna- ja leivinjauhe keskenään ja lisää munasokeriseokseen puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina uunipellille, jossa on päällä leivinpaperi.

Paista n. 7 min 225 asteisessa uunissa. Sokeroi toinen leivinpaperi ja kumoa kääretorttupohja siihen.

Täyte:
200 g vanilja tuorejuustoa
1,5 dl kermaa
vadelmahilloa
(sokeria jos vielä kaipaa makeutta)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto sekaan.

Levitä tasaisesti ensin vadelmahillo ja sitten tuorejuustokerma kääretortun päälle. Rullaa kääretorttu tiukaksi kääreeksi leivinpaperin avulla.

Jos tuntuu kuivalle näin, tarjoa seurana esim. jäätelöä tai vatkaa loppu kerma kääretortun päälliseksi.

Oli tosiaan hyvää eikä huomannut, että on gluteiinitonta! Tätä reseptia ajattelin ensikerralla käyttää myös kakkupohjana esim. juustokakulle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti