tiistai 11. joulukuuta 2012

Iisibiisi juustokakku

Tämän helpommaksi ei juustokakun tekeminen tule.. Ja oli vielä herkkuakin. Helppoa ja herkkua siis.. hehe  

Sitruunajuustokakku
120g  (digestive) keksejä
80 g voita tai margista
500 g tuorejuustoa (käytin lidlin jotain maustamatonta levitettä.. ei ollut siis ihan tuorejuustoa, mutta toimi silläkin:))
1 tlk kondensoitua maitoa
1,5 sitruunan mehu
n. 1 tl vanilliini tai vaniljasokeria

Tee ensin pohja. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu/pehmeä rasva sekaan. Kaada leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja painele lusikalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Täyte syntyy, kun sekoitetaan loput aineet eli tuorejuusto, kondensoitu maito, sitruunanmehu sekä vaniljasokeri keskenään. Kaada se sitten keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään(ainakin muutamaksi tunniksi).

Minä tein kakun kaksi päivää ennen tarjoilua ja oli tooosi hyvää. Kakku ei ollut mitenkään äklö makeaa, joka oli kiva, mutta jos tykkää makeammasta niin kannattaa lisätä sitä.

Tämä resepti viehättää minua myös, koska siihen ei tule liivatetta joka itselläni ainakin tuottaa välillä hankaluuksia. Inhoan jos kakusta löytyy liivate sattumia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti