tiistai 11. joulukuuta 2012

Sikke Sumarin suklaakakku

Maailman paras suklaakakku 

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 tl suolaa
2 dl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
3,2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 dl tummaa suklaata rouhittuna epämääräisesti
2 dl sulatettua voita (saa olla suolaista)
4 munaa
1 dl vahvaa kahvia

1. Sekoita kuivat aineet yhteen  ja toisaalla voi, kananmunat ja kahvi. Yhdistä nämä keskenään.
2. Paista 180 asteessa 25-30 min. 

Resepti siis Sikke Sumarin. 

Tein kaksi kakkua. Toinen oli uunissa n. 25 minuuttia ja toinen n.45 minuuttia. Vaikka yleensä tykkään, että kakut (varsinkin suklaiset sellaiset) ovat pehmosia sisältä, jostain syystä minä ja siskoni tykästyttiin kumpikin enemmän siihen kakkuun, joka ei ollut mutaisen pehmeä sisältä vaan enempi paistunut.. Hmm. no varmasti vain mielipideasia. Kumpikin oli jokatapauksessa superhyvää. ;)

Lisäsin kakkuun tulevan kahvin sekaan myös kahvilikööriä suunnileen, että 2/3 kahvila 1/3 likööriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti