torstai 13. joulukuuta 2012

Tiramisu, pehmeästi tuhti

Aivan lemppari tiramisu reseptini! Siis ÄÄRETTÖMÄN hyvää. En ole vähän aikaan tätä tehnyt, ehkä pitää taas joululomalla kokeilla.

Resepti on otettu kotikokki.net sivustolta ja  on käyttäjän masotto resepti.

Tiramisu 4:lle
300 g mascarponejuustoa
3 munaa
100g sokeria
4 espressokahvia
2-3 rkl rommia
100g savoirdikeksejä
sokeritonta kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa


Riko keltuaiset ja valkuaiset tarkasti erilleen. Vatkaa valkuaiset suolahyppysellisen kanssa kovaksi vaahdoksi.
Sekoita keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarponejuusto ja valkuiaisvaahto. Sekoita varovasti puulusikalla nostellen.
Sekoita kylmä kahvi ja rommi erilliseen kulhoon. Pyöräytä savoiardikeksejä pikaisesti, niin että ne kostuvat. (Minä en ainakaan tarvinnut koko 100g) Kasaa ne käyttämäsi uunivuoan pohjalle. (Itse käytin melko kapeaa, mutta korkeaa vuokaa)
Kaada keksien päälle mascarponevaahto ja tasoita.
Ripottele päälle siivilän läpi kaakaojauhetta niin paljon, että pinta peittyy täysin.
Laita valmis kakku jääkaappiin. Anna olla ainakin muutama tunti, mielellään yön yli tai kauemmin. Omasta mielestä parasta parin päivän päästä. 

Ps. Olen lisännyt kahvia ja rommia hieman myös täytteen sekaan. Joskus olen koittanut myös vaniljasokeria ja sitruunaa, jotka myös antavat kivaa makua.
Pps. Jos ei savoirdikeksejä löydy, on oman kokemuksen mukaan myös wilhelmiinakeksit kivoja niiden tilalla,  ne ei tietenkään ime niin paljoa nestettä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti