perjantai 7. maaliskuuta 2014

Lohi- ja härkärullat

Alkuperäinen ohje kinuskikissan, jossa härän tilalla käytetään poroa. Tein ensimmäisellä kerralla rullat porosta, mutta toisella kerralla se oli kaupasta loppu. Korvasin sen sitten härällä, joka on huomattavasti huokeamman hintaista ja yhtä hyvän makuista, ainakin näiden rullien sisällä.

6-8  rieskarullaa (itsellä tuli 6, koska halusin että rullat on meheviä)

Lohitäyte:

100g kylmäsavulohta
0,5 nippua tilliä
1 kevätsipulin varsi
200 g maustettua tuorejuustoa (ruohosipuli, tilli-mustapippuri ym)
3 rkl sitruunamehua
valko- tai mustapippuria

Pilko lohi ja kevätsipuli, silppua tilli. Sekoita nämä ja loput aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Mausta lopuksi valko- tai mustapippurilla.

Härkätäyte:

100 g kylmäsavuhärkää
0,5 punasipuli
0,5 nippua persiljaa
200 g maustettua tuorejuustoa (piparjuuri, mustapippuri ym.)
2 rkl maitoa

Kuutioi härkä ja silpu punasipuli sekä persilja. Sekoita kaikki aineet keskenään.

Täytä rullat (3-4 kappaletta per täyte) levittäen sitä tasaisesti ympäri rieskaa. Suojaa ne kelmulla ja laita jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi. Paloittele ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti