sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Mutainen vadelmajuustokakku

Leivoin kaverin syntymäpäivien kunniaksi näitä herkullisia leivoksia. Alkuperäinen ohje täältä. Muokkasin sitä hieman omaan makuun.




Mutakakkupohja:

200 g tummaa suklaata
125 g voita
0,5-1 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl vehnjauhoja
1 tl vaniliinisokeria
0,5-1tl suolaa

Vadelmatuorejuustokerros:

300 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g vadelmahilloa
kananmunan keltuainen
1 dl pakastevadelmia

Sulata suklaa ja voi kattilassa/vesihauteessa. Anna jäähtyä 10 minuuttia tai ainakin niin kauan että seos viilennyt. Vatkaa sokeri, vanilliinisokeri sekä yksitellen kananmunat tehosekoittimellä tasaiseksi. Lopuksi lisää myös vehnäjauhot sekä suola. Ota sivuun 50 g taikinaa koristeluun. Kaada muu taikina hyvin folioituun uunivuokaan.

Sekoita tuorejuusto, vadelmahillo ja keltuainen keskenään. Lisää tuorejuustosekoitus mutakakkupohjan päälle uunivuokaan ja levitä tasaisesti. Lusikoi sivuun otettu mutakakkutaikina tuorejuustokerroksen päälle. Vedä puutikulla ym. kuvioita taikinaan ja ripottele lopuksi jäiset marjat kakun päälle.

Paista kakkua 200 asteisen uunin keskiosassa n.40 min. Puolessa välissä paistoa kannattaa laittaa folio kakun päälle, jotta se ei ruskistu liikaa.

Laita kakku jääkaappin sen jäähdyttyä. Ihan parasta se on seuraavana päivänä! 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti